Vauhdikas syyskuun alku!

DAGIS-tutkimuksen kartoitusvaiheen ns. kenttätyövaihe on käynnistynyt vauhdikkaasti tällä viikolla. Kenttätyöntekijämme ovat aloittaneet tutkimuksen muutamassa päiväkodissa kuluvalla viikolla. Kiitämme jo kaikkia tähän mennessä tutkimukseen mukaan tulleita lapsia, vanhempia ja päiväkoteja.

Rekrytointi jatkuu edelleen uusissa päiväkodeissa ja toivomme aktiivista osallistumista syksyn kartoitukseen. Tarkempaa tietoa kartoituksesta voi lukea esimerkiksi täältä.

DAGIS-tutkimuksen ensimmäisenä vaiheena syksyllä 2014 oli fokusryhmähaastattelut. Haastatteluiden tuloksista on hyväksytty julkaistavaksi ensimmäinen vertaisarvioitu julkaisu. Kyseisessä artikkelissa tutkittiin päiväkotihenkilöstön ja vanhempien näkökulmia lasten paikallaanoloon ja tunnistettiin tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa paikallaanoloon kotona ja päiväkodissa.IMG_4874

DAGIS-ryhmällä oli myös laajan edustus Australian Brisbanessa järjestetyssä kongressissa, jossa esiteltiin uusimpia ideoita ruuankäytön ja liikunnan mittaamisen suhteen. Kongressi tarjosi paljon tietoa ja uusia ideoita hyödynnettäväksi myös DAGIS-tutkimuksessa.