54 päiväkotia, 712 mitattua lasta ja lukuisia iloisia ilmeitä

Syksyn viimeiset DAGIS-tutkimuksen päiväkotipäivät ovat parhaillaan käynnissä. Tämän syksyn aikana DAGIS-tutkimusryhmällä on ollut ilo vierailla 54 päiväkodissa eri puolilla Etelä-Suomea. DAGIS-tutkimuksen ahkerana apuna kentällä on ollut 3 tutkimusavustajaa, jotka kertoivatkin kuinka lämpimästi heidät on otettu vastaan kaikissa päiväkodeissa.

Tutkimusavustajien mielestä on ollut mielenkiintoista huomata, miten erilaisissa fyysisissä ympäriassaritstöissä päiväkodit sijaitsevat. On ollut aivan uusia päiväkoteja, mutta myös vanhempia. On ollut päiväkoteja, jotka sijaitsevat peltojen keskellä, mutta myös aivan kaupungin ytimessä. Samoin päiväkotien varustuksena on ollut vaihtelevasti kaikenlaisia  sisä- ja ulkoliikuntavälineitä. Tutkimusavustajat ovat myös kiinnittäneet huomiota, miten kannustavia ja innostavia henkilökunta on lapsille lounastilanteiden aikana. Avustajat jäävätkin innolla odottamaan DAGIS-tutkimuksen tuloksia sen suhteen onko kyseisillä tekijöillä merkitystä lasten elintapoihin.

Parasta tutkimusavustajien mielestä on kuitenkin olleet lapset. Heistä on tuntunut ihanalta kuinka lapset ovat  osallistuneet mittauksiin reippaasti ja tervehtineet iloisesti  heitä. Lisäksi lapset ovat piristäneet kenttätyöntekijöiden päivää monella mielenkiintoisella tarinalla.

Avustajien kommentit vetävätkin hyvin yhteen viimeisen kolmen kuukauden tapahtumia DAGIS-tutkimuksessa. DAGIS-tutkimuksen viimeiset tämän syksyn päiväkotipäivät ovat siis parhaillaan käynnissä, mutta DAGIS-tutkimuksen matka jatkuu heti vuodenvaihteen jälkeen uusilla paikkakunnilla. Toivomme, että tulevilla paikkakunnilla on myös yhtä innostuneita osallistujia.