Hehkeä huhtikuu

Pieni osa kaikesta tallennettavasta aineistosta

Pieni osa kaikesta tallennettavasta aineistosta

Etelä-pohjanmaan kenttävaihe päättyi iloisissa tunnelmissa huhtikuun alkupuolella. DAGIS-kartoituksen aikana vierailimmekin yhteensä 66 päiväkodissa 8 eri paikkakunnalla. Aikamoinen urakka! Kenttävaiheen päätyttyä tutkimusryhmä onkin aloittanut innokkaasti kerättyjen materiaalien tallennuksen. Tarkuutta vaativa tallennusvaihe kestänee vielä jonkin aikaa. Lisäksi tallennetut lomakkeet tarkistetaan ennen kuin tutkijat pääsevät perehtymään tarkemmin aineistoon.

Viimeisetkin päiväkodit ja osallistuneet vanhemmat saavat liikemittaritulokset ihan lähiaikoina. Tulokset lähetetään pääsääntöisesti siihen sähköpostiin, joka on meille ilmoitettu suostumuksen yhteydessä.

Työterveyslaitoksen vastuulla olevan DAGISWORK-osahanke etenee myös mallikkaasti eteenpäin. Nettisivuillamme onkin nyt oma osio, jossa voi tutustua tarkemmin siihen, mitä tämä osahanke pitää sisällään.

Huhtikuu oli myös iloisia onnistumisia täynnä.  DAGIS-tutkija Mari väitteli päiväkodin varhaiskasvattajien stressin säätelyä ja työssä jaksamista, ja miten nämä ovat yhteydessä pedagogisen työn laatuun. Väitöskirjaan voi tutustua täällä. DAGIS-tutkimuksen ensimmäisenä vaiheena vuonna 2014 toteutettiin ryhmähaastatteluita vanhemmille ja päiväkotihenkilöstölle. Aineistoon liittyviä tuloksia on hyväksytty julkaistavaksi lisää, ja tähän artikkeliin pääset mm. tutustumaan tätä kautta.