UCS/Seinäjoki

LeenaEtelä-Pohjanmaan osalta tutkimuksesta vastaa Seinäjoen yliopistokeskuksen (UCS) Lasten ja nuorten terveyden edistämisen tutkimushankkeen  professori Leena Koivusilta. Leenan erikoisosaamista ovat terveys- ja hyvinvointieroja tuottavat yhteiskunnalliset ja terveyskäyttäytymiseen sisältyvät mekanismit sekä seuranta-aineistojen tilastolliset menetelmät. Hän on myös tutkinut koululaisten psykososiaalista hyvinvointia sekä liikuntaan liittyviä tekijöitä Etelä-Pohjanmaalla sekä Turussa ja sen ympäristössä.

KaijaLeenan lisäksi Etelä-Pohjanmaan tutkimusryhmään kuuluu TtL Kaija Nissinen, joka tekee väitöskirjaa Helsingin yliopistoon päiväkoti-ikäisten lasten ruoankäytöstä, sen arvioinnista  ja ruoankäytön yhteyksistä stressiin ja sosiodemografisiin tekijöihin.  Kaija Nissinen työskentelee Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ravitsemuksen yliopettajana, mutta on aktiivisen tutkimusvaiheen aikana opintovapaalla.

 

PäiviTutkimusryhmässä työskentelee tutkimusassistentti Päivi Mäkiranta ja restonomiopiskelija Janika Suhonen. JanikaLisäksi ryhmässä työskentelee Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijoita, post doc-tutkijoita, ja yhteistyötä tehdään Tampereen ja Turun yliopiston sekä Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus CYRI:n kanssa.