DAGIS Next

DAGIS Next on seurantatutkimus DAGIS-tutkimukseen vuosina 2015–2016 osallistuneille perheille. DAGIS Nextissä tutkitaan lasten ruoankäyttöä, vuorokausirytmiä ja allergisia sairauksia. Tutkimus on Folkhälsanin tutkimuskeskuksen ja Helsingin yliopiston yhteishanke.

Tutkimuksen tavoitteet

DAGIS Next -tutkimuksen tavoitteena on saada arvokasta uutta tietoa lasten elintapojen pysyvyydestä päiväkoti-iästä varhaisnuoruuteen ja varhaislapsuuden elintapojen yhteydestä myöhempään hyvinvointiin ja terveyteen. Seurantatutkimuksessa keräämme tietoa lapsen vuorokausirytmistä, ruoankäytöstä, painosta, hyvinvoinnista, terveydestä ja niihin liittyvistä tekijöistä lapsen perheessä sähköisillä kyselylomakkeilla.

Keitä tutkitaan

DAGIS Next -tutkimuksessa tutkitaan 10–14-vuotiaita lapsia ja heidän vanhempiaan. Kutsumme tutkimukseen ne DAGIS-tutkimukseen vuonna 2015 ja 2016 osallistuneet perheet, jotka antoivat meille luvan ottaa heihin uudelleen yhteyttä.

Kevään 2023 aikana otamme osallistujiin yhteyttä sähköpostin, kirjeen ja puhelimen välityksellä. Sähköpostissa ja kirjeessä on linkki, jonka kautta voitte antaa suostumuksenne tutkimukseen osallistumiseen. Voitte lukea kutsukirjeen ja antaa suostumuksenne myös tämän linkin kautta (linkki päivitetään pian). Huomioittehan, että vain aiempaan DAGIS-tutkimukseen vuonna 2015–2016 osallistuneet perheet voivat osallistua. DAGIS Next -tutkimuksen infovideo.

Miten tutkitaan

Kun olette antaneet suostumuksenne, lähetämme teille kyselylomakkeita, jotka täytetään sähköisesti tai paperilla. Täytettäviä kyselylomakkeita on yhteensä neljä: yksi lapselle, yksi molemmille vanhemmille sekä yksi lomake, jonka lapsi ja aikuinen täyttävät yhdessä.

Linkit tiedotteisiin ja suostumuslomakkeeseen

Tässä huoltajan tiedote ja lapsen tiedote tutkimuksesta.
Suostumuksen tutkimukseen osallistumisesta voitte antaa tästä.

Tietosuoja ja yhteystiedot

Voitte lukea tutkittavien tietosuojasta DAGIS-hankkeen tietosuojaselosteesta. DAGIS Next on saanut puoltavan lausunnon Helsingin yliopiston ihmistieteiden eettiseltä toimikunnalta.  

Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse dagis-next@folkhalsan.fi